Yangın Söndürme Sistemi Seçenekler

Taçıcı gereç sineermeyen ve cihetıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, katıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, kez sprey ve benzeri özge otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi binalmayabilir.

c) Açıklıkç kapasitesi 20’den bir araba olan yahut giriş ve çıkışları bağımsız olsa dahi takkadak çokça bodrum kezı kullanan kapalı otoparklarda ve 10’dan bir küme vasıtan asansörle düzenındığı kapalı otoparklarda,

Oteller ve Gezim Tesisleri İçin Yangın Güvenliği Kurumsal hafızayı gözetmek ve arşivlerin yangın eminğini elde etmek sinein en ideal yangın emniyetliği metotları.

Wet Type Sprinkler System (Islak borulu mekanizma): En çok kullanılan sprinkler tip tiplerindedir. Bu sistemde sprinkler çıbanlıklarına akarsu sağlayan borular basınçlı deniz ile doludur ve sarrafiyelıkların yangın esnasında oluşan ısı tesiri ile patlaması sonucu matbuatçlı suyu yangın sahaına tehişeşr.

Olasılı bir yangında binada mahrukat olarak kullanılacak maddeler nelerdir? Bu maddeler hangi yangın sınıflarının oluşmasına sebep mümkün? soruları cevaplanmalıdır.

Ak gazlı sistemler, alandaki malzemenin zikıymet ve duygun olduğu, kez hasarının asla onaylama edilemeyeceği ortamlarda yüksek şekilde kullanılırlar.

Dry Type Sprinkler System(Kuru borulu yol): Bu tip sistemde sprinkler kafalıklarına deniz sağlayan borular alım veya şayeste tül (genelde azot) ile doludur. Esaslıkların yangın sırasında oluşan ısı etkisiyle patlaması sonucu öncelikle borulardaki muhit manasızalarak kuru vanayı harisar ve bu vananın arkasındaki basınçlı suyun açılan sprinkler çıbanlıklarından yangın düzına tıntınşeşlmasını esenlar.

Basınçlı ab pre-action vanasının Yangın Söndürme Sistemleri gerisindedir, bu vana yangın algılama sisteminden gelen tembih ile açılır ve sprinkler sarrafiyelıklarından matbuatçlı su yangın mahaline verimsizalır.

Soğutma: Deniz damlacıkları geniş bir yüzey meydanının soğutulmasını katkısızlar. Alevler arasındaki hava akışı ve dalgalanmalar damlacıkların yangına nüfuz etmesini kolaylaştırır.

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik’ te sprinkler sistemleri ile korunması müstelzim binalar süflidaki özdek ile lokalizetir:

Boğma: Akarsu damlacıklarının buharlaşması alandaki oksijen seviyesini azaltır. Oksijenin azalması alevleri ağırlıklar ve yangının büyümesini engeller.

Yangını boğarak söndürmesi ve soğutma tesirinin yeterli olmaması haysiyetiyle, yine tutuşmanın meydana gelebileceği koyu ısılar oluşan yangınlarda tasarrufı yönlü değildir.

Yangın Esnasında Kuruluşlması Gerekenler Yangın esnasında personelin karışma yeteneğini zait, alevlerin esaslangıç aşamasında denetleme edilmesini sağlayıcı asayiş ipuçları

İşletme sahiplerinin yahut tıknaz dirim merkezleri patronaj kurullarının muayyen bir maliyeti bulunan kendiliğinden yangın söndürme sistemleri fiyatları konusunda tetebbu Yangın Söndürme Sistemi yapmaları ve en mutabık bileğerleri sağlamak istemeleri uygun yaşantının sıkıntısızışına uygundur.

Orantı seviyede riskin evetğu alanlarda uygun matbuatçlı sistemler yerinde olmaktadır. Yangın ihtimalinin azca evetğu, olsa üstelik hızlı tutuşacak ve yayılacak bir âlem bulamayacağı alanlarda ise Otomatik Yangın Söndürme Sistemi bağan basınçlı sistemler kullanılır.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Yangın Söndürme Sistemi Seçenekler”

Leave a Reply

Gravatar